Oli pitkä kuuma kesä, elää sen sain ja niin pois päin. Kausi 2018 alkaa olemaan paketissa, halusi sitä tai ei.

Suuri kiitos kuuluu kuitenkin yhteistyökumppaneille ja muille tukijoille, että urheilemiseni on ylipäätään mahdolista!

Urheilullisesti kesä jäi kauaksi tavoitteista. Tietyt asiat ovat menneet talven harjoituskauden aikana mönkään. Yleinen adjektiivi keväälle ja kesälle on tehottomuus. Näyttää hyvälle, tuntuu hyvältä, mutta moukari ei oikeasti kiihdy! Listasin alapuolelle muutamia asoita, jotka omasta ja muidenkin mielestäni on vaikuttaneet asiaan:

1. Kompromissit

Urheilemisen leipä on kapea ja otin talven aikana puolipäiväisiä hommia kuten sijaisuuksia yms. työtä vastaan. Ajattelin, että se on hyvää vastapainoa urheilulle. Totta sekin, mutta se aika on kuitenkin ollut palautumisesta pois.

2. Illuusio

Kuuntelin syksyllä kuinka olympiavoittaja saarnasi matalatehoisten ja määrältään suurten harjoitusten nimeen. Harjoittelin koko talven sisällä ja ensimmäiset ulkoheitot olivat vasta 15.4.! Ulkona odottikin varsinainen shokki. Moukari ei lentänyt yhtään mihinkään. Silmä valehtelee, mittanauha ei!

3. Rytmi

Harjoittelun rytmi on ollut haastavaa parin vuoden ajan, koska olen kuntoutunut välilevyn pullistumasta. Tehojen ylläpitäminen harjoituksissa on ollut haastavaa. Kesällä sain loksautettua palasia kohdalleen ja löysin hyvän harjoittelun rytmin itselleni. Pääsinkin vasta heinä-elokuun aikana siihen kuntoon, jossa olen ollut normaalisti jo huhtikuussa.

4. Tekniikka

Viime vuoden asentohuimakset ovat sinällään taakse jäänyttä elämää, että en ole kokenut vaikeita huimaus oireita kymmeneen kuukauteen. Tekniikkaan huimaus jätti kuitenkin jälkensä ja olen kamppaillut pahan tekniikkavirheen kanssa. Ryntään pyörähdyksissä ns. moukarin edelle jolloin pilaan heiton luontaisen laajuuden sekä rytmin.

Siinä suurimmat syyt  yhteenlaskettuna, miksi leka ei ole lentänyt huippulukemiin tänä suvena.

MUTTA nyt laitetaan isoa vaihdetta silmään ja ”talla pohjaan”. Parin viikon huilitauon jälkeen alkaa tiukka 22 kuukauden mittainen puristus kohti Tokion Olympialaisia 2020.

Seuraavassa blogitekstissä valaisen tulevaisuuden suunitelmia näiltä tiimoilta!

Hyvää syksyä lukijoille!

Tuomas