Kalenterivuosi vaihtui 1.1.2019, mutta oma vuodenvaihteeni oli jo syyskuussa! Näin se on. Kun vuoden viimeisen kisan viimeinen heitto on heitetty, on sen vuoden työn tulokset nähtävissä ja vuosi on silloin ”paketissa”. Sen jälkeen alkaa hiukan urheilijasta riippuen 2-4 viikon mittainen ylimenokausi. Kauden 2019 harjoittelun aloitin heti 2018 lokakuun alussa.

Viimeksi kirjoitin Kroatian leirin kuulumisia tänne blogiin. Sen jälkeen olen päivitellyt kuulumisia instagramissa ja facebookissa. Laitetaan nyt myös tännekin. Harjoittelu kotimaan olosuhteissa on onnistunut hyvin ja suunnitelmien mukaan. Olen käynyt nyt ahkerammin myös ulkona heittämässä, jotta hyvä ulkoheittämisen tuntuma säilyy sekä samalla näkee kuinka pitkälle pystyy heittämään.

Kroppa toimii tällä hetkellä hyvin ja treeni tuntuu purevan. Nyt kalenterivuoden vaihteessa painopiste heittämisessä on siirtynyt hieman raskaampiin moukareihin. Treenin rytmi on aika selkeä tällä hetkellä, aamuisin heitetään moukareita ja iltaisin / iltapäivisin on voimaharjoittelua. Voimatreeni on pilkottu sopiviksi palasiksi niin, että se tukee heittämistä. Joka neljäs päivä on lepopäivä. Toki ohessa on myös perusharjoittelua kuten juoksuja, hyppyjä, kuntopalloa, kuulanheittoja, koordinaatiota, palauttavaa treeniä jne.

Harjoittelua on määrällisesti ollut tällä harjoituskaudella huomattavasti enemmän kuin viime vuonna ja sen huomaa. Suorituskyky ja heittotekniikka on parantunut. Eli heittäjän kalenterivuodenvaihde on sujunut hyvin laadukkaan harjoittelun parissa.

Seuraava ulkomaan leiri on tulossa helmiikuussa Portugalissa. Siellä vietetään treenin parissa 10 päivää. Toivottavasti sääolosuhteet suosivat!

Nyt taas ”sorvin ääreen”!

Moro

Tuomas